Kradol podomový predajca. Za pomoc sa sám odmenil. Nález munície z II. svetovej vojny. Po krádeži v reštaurácii páchatelia zadržaní

28.03.2013 Celý región

Kradol podomový predajca
Bardejovskí policajti vzniesli obvinenie pre prečin krádeže 47 ročnému mužovi z Bardejova.
Ten sa mal 19.03.2013 popoludní pod zámienkou predaja palivového dreva dostať do jednej z murovaných chát v Bardejove, časť Mihaľov. Popri ponúkaní tovaru majiteľovi chaty, obaja muži popíjali alkohol. Obvinený využil toho, že poškodený zaspal a odcudzil mu sadu rôznych kľúčov, elektrocentrálu, 15 m elektrického kábla na 360 V, 15 m rôznych iných elektrických káblov a asi 40 ks vidlicových kľúčov rôznych rozmerov. 65 ročnému majiteľovi vznikla celková škoda takmer 2.300,- Eur. Obvinený je stíhaný na slobode.

Za pomoc sa sám odmenil
33 ročného Medzilaborčana obvinila polícia z prečinu krádeže, ktorá sa mala uskutočniť pred jedným z obchodných domov v Medzilaborciach.
Obvinený muž bol 16.02.2013 dve hodiny po polnoci požiadaný o pomoc pri odtláčaní osobného motorového vozidla na parkovisku obchodného domu. Počas tlačenia auta 41 ročnému mužovi, ktorý požiadal o pomoc, vypadla peňaženka, v ktorej mal peniaze, kreditné karty i ďalšie doklady. Pomocník si toho mal všimnúť a peňaženku odcudziť. Poškodenému z obce Ňagov, okr. Medzilaborce, bola týmto konaním spôsobená škoda najmenej 420,- Eur. Obvinený je stíhaný na slobode.

Nález munície z II. svetovej vojny
Počas vykopávania kovového šrotu pred obcou Baňa, okr. Stropkov, bola včera (27.3.2013) predpoludním nájdená munícia z II. sv. vojny.
Na miesto bola vyslaná hliadka Obvodného oddelenia PZ Stropkov, ktorá miesto nálezu zaistila a zabezpečila pred vstupom verejnosti. Následne bol na miesto nálezu privolaný pyrotechnik, ktorý nájdenú muníciu zaistil a prevzal za účelom jej zneškodnenia. Išlo o 1 ks 75 mm delostreleckého granátu z daného obdobia.

Po krádeži v reštaurácii páchatelia zadržaní
Pre prečin krádeže spáchaného formou spolupáchateľstva bolo policajtmi vo Vranove vznesené obvinenie dvom mužom z Vranova n/Topľou.
Obvinení muži po predchádzajúcej spoločnej dohode v utorok / 26.03.2013 / okolo 20.00 hod vošli do jednej z vranovských reštaurácii. Po vypáčení jedného z okien sa dostali do kancelárie majiteľa a ukradli odtiaľ notebook s príslušenstvom a stravné lístky. 51 ročnému majiteľovi z obce Sedliská, okr. Vranov n/Topľou spôsobili škodu vo výške viac ako 1.000,-Eur. Obaja muži / 28 a 26 ročný / sú stíhaní na slobode. Oboch obvinených polícia zadržalo krátko po krádeži.
 

Vyberte región